hey !hey ! hey ! welcome to my sukaduka diary ....

Wednesday, 9 January 2013

surat cinta untuk bakal imamku

assalamualaikum bakal imamku
assalamualaikum bakal suamiku

..............................

disini bakal makmum mu 
disini bakal isteri mu

...............................

nak merepek merepek sikit
hehehehe

apa khabar ? sihat? 

Wahai calon suamiku, tahukah engkau Allah sangat mencintaiku dengan dahsyatnya?

Kadangkala aku bertanya-tanya kenapa Allah selalu mengujiku tepat di hatiku, bahagian terapuh dari diriku. Namun kini kutahu jawabnya….Allah tau dimana tempat yang paling tepat agar aku sentiasa kembali mengingatNya, kembali mencintaiNya..Ujian demi ujian insyaAllah membuatku menjadi lebih kuat, sehingga saat kelak kita bertemu, kau bangga memiliki aku di hatimu..
Calon suamiku….
Entah dimana dirimu sekarang, tetapi aku yakin Allah pun mencintaimu sebagaimana Dia mencintaiku. Aku yakin Dia kini tengah melatihmu menjadi mujahid yang sebenar, hingga akupun bangga memilikimu kelak..Apa yang kuharapkan darimu adalah kesolehan. Semoga sama halnya dengan dirimu.Kerana apabila kecantikan yang kau harapkan dariku, maka hanya kesia-siaan dan kekecewaan yang akan kau dapat..Aku masih haus akan ilmu, namun berbekal ilmu yang ada saat ini aku berharap dapat menjadi isteri yang mendapat keredhaan Allah dan dirimu..

Wahai calon suamiku…
Saat aku mash menjadi asuhan ayah dan bondaku, tak lain doaku agar menjadi anak yang solehah agar kelak dapat menjadi tabungan keduanya di akhirat kelak..Namun nanti setelah menjadi isterimu, aku berharap menjadi pendamping yang solehah agar kelak di syurga cukup aku yang menjadi bidadarimu dan mendampingimu yang soleh..
Kini aku sedang belajar menjadi yang terbaik. Meski bukan umat yang terbaik tapi setidaknya bisa menjadi yang terbaik di sisimu kelak…

Calon suamiku….
Inilah sekilas coretan harapan, yang ku ukirkan dalam rangkaian kata. seperti kata orang “tidak semua yang dirasakan dapat diungkapkan dengan kata-kata”. Itulah yang kini kuhadapi…Kelak saat kita tengah bersama maka di situlah kau akan memahami diriku, sama halnya dengan diriku yang akan belajar memahamimu
Bersabarlah calon suamiku doaku selalu agar Allah memudahkan jalanmu untuk menjemputku sebagai bidadarimu…
No comments:

Post a Comment

budakcumelcakapcakap