hey !hey ! hey ! welcome to my sukaduka diary ....

Friday, 12 April 2013

Penilaian dari mata adalah subjektif

"Sangat nyaman memiliki seseorang yang mengenalmu luar dalam, menghargaimu, memahamimu dan melalui hal yang sama denganmu"..Ketika masalah datang menghampiri, itu ertinya Tuhan menyayangi, bukan membenci. Tuhan hanya menguji keimanan dan kesabaran.Kadang, kerana tak ingin menyakiti perasaan seseorang, kamu penuhi apa yg dia inginkan. Dan tanpa kamu sedari, dirimulah yg akhirnya terluka..

Apapun yang terjadi, bersyukurlah, kerana apapun yang buatmu tersenyum membuatmu kuat, apapun yang buatmu menangis membuatmu lebih kuat.Rasa sakit membuatmu lebih kuat. Rasa takut membuatmu lebih berani. Patah hati membuatmu lebih bijaksana.

Kebahagiaan bukanlah disaat kita memiliki kesempurnaan, namun ketika kita dapat menerima ketidaksempurnaan dengan tulus dan ikhlas.

Saya akui silap saya. Saya memang taksengaja. Secara spontan sy telah melakukan kesilapan. Tanpa niat. Dan dengan kebodohan saya, saya yang menanggung semuanya. Mungkin pada pandangan awk, mungkin awk akan menyesal dengan saya. Menyesal dengan perangai saya. Hampa kecewa. Sy akui memang sy bukan org yg baik. Sy byk kelemahan. Sy byk buat silap. Sy bukan maksum. Sy cuba baiki diri saya. Dari penilaian mata yg sgt subjektif, saya telah diCOP perempuan yang kurang ajar. Saya terima semuanya. Saya tak dapat puaskan hati semua org. Org lain yg menilai diri kita. Bukan diri sendiri. Saya mohon awk maafkan saya. Mungkin awk nilai sy dengan mata secara kasar dan bukan dari mata hati.

-tulus ikhlas saya minta maaf / LYNN

1 comment:

budakcumelcakapcakap